Biologische producten
Onze Categorieen
Speltpasta kunt u niet meer op deze website kopen. Wij verwijzen u hiervoor naar het assortiment Speltpasta van Biologische Toko


Geen producten aanwezig

Speltpasta

Speltpasta is pasta gemaakt van speltmeel in plaats van geraffineerd tarwemeel, waar de gewone (goedkope) pastasoorten van zijn gemaakt. Speltpasta is een gezonder alternatief dan gewone witte pasta. Speltmeel bevat een perfecte mengeling van koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen en is rijk aan aminozuren.Daarnaast hebben de gluten in spelt betere samenstelling dan in tarwe. Spelt en daarmee ook speltpasta is hierdoor gemakkelijker te verteren.

Behalve pasta waar spelt in zit, hebben we bij Biologische Toko ook pasta van emmermeel te koop.
Emmer is een nog ouder graan dan spelt, maar de pasta van spelt en emmer zijn niet hetzelfde. Spelt is een zachter graan dan emmer en dit verschil merk je aan de pasta. 

De pasta van het merk Castagno is van emmer gemaakt, maar heette voorheen speltpasta. Er was echter een verkeerde vertaling gebruikt, en na herziening is de tekst aangepast en wordt het nu emmerpasta genoemd. De pasta an sich is daarentegen nog exact hetzelfde, de naam is alleen veranderd.


 
Biologische Producten XL
Klamersreed 12 9222 NV Drachtstercompagnie
 
 
 
06-20148005 (ma-vrij 9.00-17.00)
info@biologischeproductenxl.nl
 
 
Biologische Producten XL is onderdeel van BiologischeToko